Hopp til innhold

Óli Breckmann

Fra Wikiquote
Óli Breckmann.
Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Óli Breckmann (født 1948) er en færøysk politiker (Fólkaflokkurin). Lagtingsmedlem siden 1974, parlamentarisk leder 1995–2004, og folketingsmedlem 1984–2001.

  • Ja, det er forskjell på disse barføtte, daddelspisende jihadistene nede i Midtøsten, selv om alle ville ha stemt Tjóðveldi om de bodde på Færøyene.[1][2] (Svar på anklager om snevert verdenssyn)
  • Kyoto-avtalen er det største svindelnummeret siden den katolske kirken solgte avlatsbrev til færøyingene.[3] (Om Kyoto-avtalen)
  • Hva raker det meg, at en flokk kujoner i Folketinget har vedtatt en sanksjonspolitikk overfor Sør-Afrika. [Jeg] gremmes over den moralske feigheten og intellektuelle uhederlighet.[4] (Svar på reaksjonene på sitt Sør-Afrika-besøk i 1986)
  • Det stivnede, det fruktløse samkvem mellom to mennesker, det er en fornektelse av den kristne opprinnelige familie. Det er en fornektelse av ekteskapet som ramme for prokreasjon, for det å sette barn til verden. […] Så la oss trekke grensen her.[5] (Om homofiles rettigheter)
  • Jeg synes det var en meget uhøflig fremferd. Nyrup vill gi oss en slags sjokkbehandling, og kanskje mente han å skremme oss. Men statsministeren burde være så klok at han vet at trykk avler mottrykk. En så fremfusende fremferd kan derfor bidra til å samle færøyingene som vil ha suverenitet.[6] (Om Poul Nyrup Rasmussens utspill om færøysk selvstyre)
  • Færøyene er et sykt samfunn. Man forsøker å kurere det med tabletter og salve, men pasienten har kreft og er døende.[7] (Om den økonomiske krisen)

Referanser[rediger]

Eksterne lenker[rediger]