Øystein Stray Spetalen

Fra Wikiquote

Øystein Stray Spetalen (1962 - ), norsk finansmann.

Regnevansker[rediger]

  • Noe av problemet er at økonomer ikke kan regne. Derfor går bankene konk hvert tjuende år.
Ordtak.no

Asia[rediger]

  • Asia har ikke religion.
NA24.no

Om oljefondet[rediger]

  • En total fiasko som vil ende med kjempetap. Dette er en varslet katastrofe.
Intervju med E24.no
  • I Norge blir det fullt hylekor hvis et sykehus koster 500 millioner for mye. Men det sykehuset står der for alltid. Blåser oljefondet bort flere milliarder på dårlige investeringer, blir det en undersetning i Dagens Næringsliv. Ingen blir kritiser.
Intervju med E24.no

Om kapitalismen[rediger]

  • Det aller verste er kanskje de redningspakkene vi ser nå i 2010. Disse bare forverrer situasjonen. Hvor lenge kan vi opprettholde et samfunnssystem hvor 0,01 prosent av befolkningen stikker av med hele gevinsten? Og hvorfor skal man gi redningspakker for å opprettholde dette systemet? Jeg skjønner ikke noe av dette.
Intervju med DN.no
  • Politikere i hele Vesten har surret seg inn i enten oljefond, aksjeinvesteringer, eller obligasjonslån, som enten utstedere eller eiere. I stedet for å gjennomføre de grunnleggende oppgavene for befolkningen, er de ufrivillig blitt ofre for det finansielle spillet hvor de er avhengige av hvor børsene skal gå.
Intervju med DN.no
  • I dag sitter dette konglomeratet av EU, IMF og politikere rundt omkring i et sammensurium med bankvesenet og det finansielle systemet i Europa og beskytter hverandre på bekostning av den yrkesaktive befolkningens skattetrykk. Dette igjen fører til nye spekulative bobler. Velferden kommer til å bli nedbygd og nedbygd og nedbygd i land etter land etter land.

Eksterne Pekere[rediger]