Hopp til innhold

Anders Behring Breivik

Fra Wikiquote
Anders Breivik (2011)

Anders Behring Breivik (født 1979), terrorisme-dømt nordmann.

Om soningen[rediger]

 • Jeg sitter fortsatt i isolasjon og kommer mest sannsynlig til å gjøre dette i mange år fremover. Dette er selvsagt uproblematisk da det å havne her har vært mitt eget valg. Jeg er vant til å leve asketisk så det blir ikke så vanskelig å fortsette med å leve på denne måten.
Fra VG.no 8. november 2012

Om pressen[rediger]

 • Den norske pressen har egentlig hovedansvaret for at 22. juli skjedde. Den egentlige grunnen er at jeg ikke kan tolerere kulturforandringene samfunnet opplever i dag.
Fra rettens forhandlinger

Fra forsvarstalen[rediger]

 • Norsk media og aktorene har hevdet og kommer til å fortsette å hevde at årsakene til at jeg gjennomførte angrepene var en tilfeldighet og fordi jeg var en patetisk og ondskapsfull taper, at jeg ikke har integritet, at jeg er en notorisk løgner, mangler moral, er sinnssyk og at jeg dermed glemmes av andre kulturkonservative i Europa.De kommer til si at jeg falt ut av arbeidslivet, og sosialt. Alt dette har de hevdet. De har også hevdet at jeg er narssisitisk, antisosial, har bakteriefobi, og gått med munnbind i mange år og at jeg har hatt et incetstforhold til min egen mor. De har også hevdet at jeg er en barne- og babymorder, til tross for at jeg ikke har drept noen under 14 år. Det har blitt hevdet at jeg er feig, homofil, pedofil, psykopat og nazist. Alt dette er blitt hevdet. De har også hevdet at jeg er mentalt og fysisk tilbakestående, med en IQ på rundt 80. Jeg er selvfølgelig ikke overrasket over disse karakteristikkene. Jeg forventet dette og skrev ned på forhånd hva som ville skrives og det viste seg at det stemte.
Fra Breiviks frie forsvarstale
 • Det som i dag kalles et demokrati, er i realiteten et kulturmarxistisk diktatur.
Fra Breiviks frie forsvarstale
 • Vi kan ikke tillate at et nasjonalistisk og kulturradikalt parti får makten fordi deres parti er intolerant, og inhumant. Nasjonale og internasjonale nyhetsbyråer la mye press på Østerrike, og kalte dem rasister og nazister. Og det samme skjedde når det sveitsiske forhold stemte mot (...)Igjen så omtalte de dem som intolerante og inhumane. Det samme skjer nå i Ungarn der den nasjonalistiske alliansen er et offer for det samme. (...)Ved å kalle dem fascister og intolerante. Svenske nyhetsbyråer fortsetter å gjøre det samme mot Sverigedemokratene, og norske medier har gjort det samme i 20 år mot FrP. Også her boikotter de demokratiet og forsøker på presse nordmenn og svensker ved å kalle dem rasister, ondskapsfulle og intolerante.
Fra Breiviks frie forsvarstale
 • Brutalitet er ikke nødvendigvis ondskap. For å kalle noen ondskapsfull må du kjenne personens motiver. Det er like ignorant å kalle meg ondskapsfull, som å kalle USAs militære ledere under den andre verdenskrig ondskapsfulle. De som besluttet at 3.200.000 sivile japanere skulle drepes. De gjorde det ikke fordi de var onde, men fordi de kalkulerte med at en voldsom aksjon ville redde millioner av liv. Dette var gode intensjoner og motiver selv om metodene de brukte var brutale. Jeg og andre nasjonalister bruker nøyaktig den samme logikken. Hvis vi kan tvinge Ap til å endre innvandringspolitikk og hindre koloniseringen. Hvis vi kan tvinge dem til å endre retning ved å henrette 70 folk, så vil selvfølgelige dette bidra til at vi ikke vil miste vår etniske gruppe, vår kristendom og vår kultur.
Fra Breiviks frie forsvarstale
 • Gjennomføringene av et lite barbari er bedre enn et stort barbari.
Fra Breiviks frie forsvarstale

Om angrepene[rediger]

 • Angrepene mot regjeringskvartalet og mot Arbeiderpartiet var preventive angrep mot landsforrædere som begår, eller planlegger å begå, kulturell ødeleggelse, herav dekonstruksjon av den norske etniske gruppe og dekonstruksjon av norsk kultur. Systematisk dekonstruksjon av den norske etniske gruppe er det samme som etnisk rensing. Landsforræderne i Arbeiderpartiet bruker asylinstituttet, familiegjenforeningsordningen, opphold på humanitært grunnlag og flyktningkvoten som verktøy for den islamske koloniseringen av Norge. Som et resultat av denne politikken, vil Norges urfolk, etniske nordmenn, bli en minoritet i Oslo i løpet av ti år. Dette er ikke en påstand, det er et faktum.
Referat fra fengslingsmøtet, 6. februar 2012 Adressa.no
 • Jeg er en militant nasjonalist, en cellekommandør i Knights Templar Norge og Europa. Jeg representerer den norske motstandsbevegelsen og det norske urfolk og mine forfedre har bodd i dette landet i 12.000 år. Vi i den norske motstandsbevegelsen kommer ikke til å sitte stille og se på at vi blir gjort til en minoritet i egen hovedstad. Vi kommer ikke til å sitte og se på at vi blir gjort til en minoritet i eget land. Vi aksepterer det ikke, det er uakseptabelt. Vi kommer til å kjempe, vi kommer til å kjempe mot landsforræderne i Arbeiderpartiet, og mot politiske aktivister som jobber for andre organisasjoner som støtter multikulturalisme og islamisering.
Referat fra fengslingsmøtet, 6. februar 2012 Adressa.no
 • Angrepene den 22. 7 var preventive angrep, til forsvar for Norges urfolk, etniske nordmenn. Jeg som en militant nasjonalist, en cellekommandør for Knights Templar og representant for den norske motstandsbevegelsen, kan ikke erkjenne straffskyld for 22. 7 fordi jeg handlet i nødverge på vegne av mitt folk, min kultur, min religion, min by og mitt land. Jeg krever derfor at dere løslater meg umiddelbart og ønsker herved å foreslå at det norske Forsvaret nominerer meg for Krigskorset med tre sverd.
Referat fra fengslingsmøtet, 6. februar 2012 Adressa.no

Om kulturforskjeller[rediger]

 • Hvis kulturforskjellene var for store for at kristne nordmenn og kristne svensker kunne leve sammen, hvordan kan man da forvente at nordmenn og somaliere kan leve sammen på en fredelig måte.
Dokument.no

Om FrP[rediger]

 • Problemet med FrP etterhvert har blitt at i deres etterstrebenhet etter å nå opp til de multikulturalistiske krav og humanismens suisidale idealer har de på mange måter kastet ut babyen med badevannet.
Dokument.no
 • Norske journalister vant krigen mot FrP. De klarte å redusere partiet med 6% gjennom fire ukers intens krigføring.
Dokument.no

Om media[rediger]

 • Western Journalists again and again systematically ignore serious Muslim attacks and rather focus on the Jews.
Jerusalem Post

Om Israel[rediger]

 • If one acknowledges that Islam has always oppressed the Jews, one accepts that Israel was a necessary refuge for the Jews fleeing not only the European, but also the Islamic variety of anti- Judaism.
Jerusalem Post

Budskap til politiet[rediger]

 • Breivik. Kommandør. Organisert i den antikommunistiske motstandsbevegelsen mot islamisering. Operasjonen er fullført og vil overgi seg til Delta.
Breiviks telefonsamtale med politiet etter massakren på Utøya 22. juli

Fra retten[rediger]

 • Når parter møtes, er det normalt at begge parter får lov til å presentere seg. Jeg har til nå ikke fått lov til det. Jeg skal gjøre det nå. Jeg er en militær kommandør i den norske motstandsbevegelsen og en ridderjustitiarius i Knights Templar Norge og Knights Templar Europa. Og når det gjelder din habilitet, så har jeg innvendinger mot den. For du har fått ditt mandat fra organisasjoner som støtter multikulturalismen i Norge. Multikulturalisme er en antinorsk hatideologi som er designet for å dekonstruere den norske etniske gruppe. Og dekonstruere norsk etnisk gruppe, det er det samme som etnisk renskning.
Breiviks ved fengslingsmøte 14. november
 • Jeg anerkjenner ikke den norske rett fordi dere har fått mandatet deres fra politiske partier, som støtter multikulturalisme. Dessuten er det kjent at du er venninne med Hanne Harlem, søsteren til Gro Harlem Brundtland.
Breivik ved åpningen av rettsaken
 • Jeg erkjenner handlingene, men ikke straffskyld og jeg påberoper meg nødrett.
Breivik ved åpningen av rettsaken
 • De (aktoratet og mediene) forsøker å påsta at jeg er ondskpasfull og sinnssyk, at jeg er psykotisk, lider av bakteriefobi, at jeg er en barnemorder, rasist, og er fysisk og mentalt tilbakestående. Jeg er ikke overrsaket over disse karakteristikkene.
Breivik i sin forsvarstale
 • Aller først: Jeg håper politiet har dobbeltsjekket kofferten til Gule.
Breivik til Gule i retten 1. juni 2012
 • Når det gjelder fremtidig medisinering som bistandsadvokatene er opptatt av, så er det dessverre ikke mulig å medisinere militant nasjonalisme.
Breivik i retten 12. juni 2012

Til Politiet[rediger]

 • Det er ikke dere jeg skal ta, det er ikke dere jeg er ute etter. Jeg ser på dere som mine brødre. Dette er et statskupp, jeg er ute etter AUF og islamiseringen av Norge.
Breivik ved pågripelsen 22. juli

Om pressen[rediger]

 • Den norske pressen har egentlig hovedansvaret for at 22. juli skjedde.
Fra rettens forhandlinger

Om kulturmarxismens ofre[rediger]

 • Det er godt å ha to eksperter kanskje de to beste i Norge på stress og psykiske lidelser her, jeg forsto at det var bistandsadvokatenes vitner, men siden to av Norges eksperter først var i vitneboksen er det synd at de unnlater å ikke nevne det traumet det er å gradvis blir berøvet sin etniske kultur, sin religiom og sitt folk uten å føle at du kan gjøre noe med det. ... Traumet med å bli stemplet som islamofob og bli demonisert som høyreekstrem. Hvor mange har tatt selvmord på grunn av dettte? 100? 1000? Men jeg skjønner at ofrene for kulturmarxisme ikke prioriteres.
Fra rettens forhandlinger

Fra Breiviks sluttkommentar i retten[rediger]

 • I utgangspunktet skal alle etter loven ses på som tilregnelige. Av alle som har vurdert meg, er det 35 av 37 personer som ikke har funnet noen symptomer overhodet. Det er altså bare to personer som har funnet et vell av symptomer, så det er ganske opplagt hva man bør vektlegge.
Fra rettens siste dag
 • Idealer som løftes opp, er å ha sex med flest mulig fremmede. I stedet for å ha fokus på kjernefamilien, har man fokus på å oppløse den. For eksempel «Sex and the City», med Samantha og Carrie, som har sex med flere hundre menn. Disse bør sensureres.
Fra rettens siste dag
 • Bistandsadvokatene har tidligere kalt meg en barnemorder, men vi vet at gjennomsnittsalderen til dem som var på Utøya var over 18 år. Mange av våre egne soldater Afghanistan er 18 år. Betyr det at vi sender egne barnesoldater til krig?
Fra rettens siste dag
 • Et godt eksempel er Norges bidrag til Eurovision de siste årene. Godt hjulpet av media lot vi en hviterusser, sikkert med tartar-bakgrunn, representere Norge. Ikke nok med det. Senere lot vi en kenyansk asylsøker representere Norge med en «bongo-låt». Dette er et hån og en grov provokasjon mot alle nordmenn som er for kulturkonservativisme. Mange lider av kulturell selvforakt, og har behov for umiddelbar medisinering. Medisinen er mer nasjonalisme.
Fra rettens siste dag

Fra domsavsigelsen[rediger]

 • Det første jeg opplyste retten om 16. april var følgende: Jeg anerkjenner ikke denne retten fordi den har fått sitt mandat fra en multikulturalistisk regjering. Jeg kan derfor ikke akseptere denne dommen, fordi det ville være å anerkjenne retten. Jeg kan heller ikke anke, fordi dette også ville være å legitimere retten.
Adresseavisen
 • Jeg ønsker å avslutte med en beklagelse, jeg ønsker å beklage til alle militante nasjonalister for at jeg ikke... (Breivik ble avbrutt av dommer Wenche Arntzen)
Adresseavisen

Eksterne Pekere[rediger]