Hopp til innhold

Anders Lange

Fra Wikiquote

Anders Lange (født 5. september 1904, død 18. oktober 1974), var en norsk politiker.

Samfunn

[rediger]
 • Jeg skjønner meg ikke på ungdommen nå til dags. De drikker på dette fæle skvipet Coca Cola, i stedet for å drikke godt norsk øl!
 • Hvis jeg kunne ha selskap hver eneste kveld med god mat og god vin i massevis og bare gutter. Store selskaper og bare mannfolk. 30 stykker, ikke noe pissprat, ikke noe kvinner.[1]
 • Kvinner har ikke noe å gjøre i politikken [2]
 • Det står snart det samme i alle Oslo-aviser, bortsett fra kulturstoffet og klippingen fra amerikanske tidsskrifter. Den sitrende trang til å skaffe sin avis en nyhet som de andre ikke har samme dag, en trang som røber den sanne journalist - reporteren - er bokstavelig talt forsvunnet.
  Innlegg i "Folk og Land" (1957)[3]

Statistisk sentralbyrå

[rediger]
 • Vi får alltid høre disse runde tallene. Vi er tallforvirret for lenge siden. Og mer må vi bli når Statistisk Sentralbyrå, som vi for lengst har døpt over til «Sosialistisk Statsbyrå», har forfalsket nasjonalregnskapet i mange, mange år, slik at i alle statistikker - i hele verdens statistiske årbøker - står det fullstendig gale tall fra Norge. Dette ble avslørt i fjor av statsøkonom Johan Sæland i dette forbundet.
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]

Politikk

[rediger]

Høyre

[rediger]

Kåre Willoch

[rediger]
 • Det er en hel bråte i Stortinget jeg ikke vil være dus med. Jeg sier altid De til Willoch, og han sier altid De til meg. Jeg synes det er riktig, for ingen av oss tåler trynet på hverandre.[1]
 • Norges eldste foster
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]

Lars Roar Langslet

[rediger]
 • Norges eldste konfirmant
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]

Carl I. Hagen

[rediger]
 • Direkte fiender vet jeg ikke at jeg har, unntatt en av de to menn [Carl I. Hagen] som arbeider for å få meg ut av partiet. Denne mannen er en meget dyktig og klok mann, så det er mulig han gjør det fordi han tror det er riktig.[1]

Kristelig Folkeparti

[rediger]
 • Jesus-partiet
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]

Arbeiderpartiet

[rediger]
 • Hvorledes fikk Arbeiderpartiet tak i velgere? Jo, ved å love velgerne noe uten å fortelle dem at de skulle betale det selv!
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]

Senterpartiet

[rediger]

Per Borten

[rediger]
 • ljuge-Per
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]

U-hjelp

[rediger]
 • Jeg vil begynne med noe som vi har 65 % gallup for; nemlig det skrekkelige at vi skal betale u-hjelp til stater som bruker det meste av sine budsjetter til militære rustninger.
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]
 • La oss få folkeavstemning om norske skattepenger slik: Bør de farvede hjelpes ved skattepenger eller som før på frivillig basis?
  Anders Langes Avis nr. 21 (1962)[5]
 • negerskatt
  Anders Langes Avis nr. 21 (1962)[5]
 • Og derfor må vi ha FN, som er det største svindelapparat som har vært. Har ikke vært annet enn kriger siden FN ble opprettet. Bare krig - stadig krig!
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]

Trygd

[rediger]
 • Så mine damer og herrer; når vi skal ut med 30 milliarder i statskassen, 20 milliarder i kommunekassen og 15 milliarder i trygdekassen, så er det dere og jeg som betaler. Og alt dette er skjedd på hvilket grunnlag? Fordi det oppstod menn i verden som sa følgende: «Du er født for arbeiderklassens skyld, og ditt parti er kommunistpartiet.» Siden ble det det sosialdemokratiske parti, siden ble det det nazistiske parti, siden ble det fascistpartiet, som alle fire har preget vårt århundre med å fortelle oss at vi er født for partistatens skyld og ikke for vår egen.
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]

Krigsrelatert

[rediger]
 • Hitler har ødelagt kolossalt for alle mennesker i det politiske liv som er kåret til ledere. Nå har Hitler for eksempel ødelagt tittelen "fører" - det er nå et ord vi ikke kan bruke.[1]
 • Jeg hadde i begynnelsen av 30-årene en sterk sympati for fascismen. I våre hjerter gikk alle vi unge som siden har havnet i Høyres ledelse inn for fascismen og studert kooperasjonsstaten Italien.[1]
 • Jeg har bedt NRK om å få lov til å komme, jeg som har en sånn fortid bak meg i politikken, som har kjent til alle mulige mennesker og, av alle mennesker, fikk hilsen fra kong Haakon under krigen. Det var ikke noe særlig det. Jeg bare banket opp en mann som jeg ikke likte. Men ham likte jeg ikke før krigen heller.
  Saga kino, Oslo (8. april 1973)[4]
 • Men til Nasjonal Samling og deres avis bør disse ord sies: Dere er sosialister så gode som noen. [...] Dere har fjernet dere milevidt fra deres egen Quisling i deres religiøse beundring for den nordiske rase. Hva for en rase er nå det, stortingsmannsrasen i Norge eller den i Sverige under folkepensjonens og velferdens dyne?
  Innlegg i "Folk og Land" (1963)[6]
 • Likesom nasistene prylte løs på jødene og gav dem skylden for alt det som hadde ført ulykke over Tyskland, gikk samtlige politiske partier og deres redaktører løs på NS-folkene etter Tysklands kapitulasjon. Denne politiske revestrek fra Arbeiderpartiets side tok fullstendig innersvingen på Bondepartiet, Høire og Venstre. Arbeiderpartiet som hadde den ene og fulle skyld for at tyskerne fant landet forsvarsløst nok til å springe på det, kastet seg over NS-medlemmene og skrek: «Det var dere som forrådte landet og det var dere som åpnet dørene for de tyske tropper». [...] Og så fikk Høyre, Bondepartiet og Venstre det som Arbeiderpartiet ville. Det er ingen vettug som lenger regner med dem i norsk politikk annet enn som halegjeng til Arbeiderpartiet.
  Innlegg i "Folk og Land" (1957)[7]
 • Jeg arrangerte det første møtet for hr Quisling da han var forsvarsminister og skjønte allerede da at han var en drømmer og livsfjern mann, men med store utsyn; komplett ute av stand til å lede et lands politikk.
  Innlegg i "8. Mai" (1951)[8]

Referanser

[rediger]

Eksterne lenker

[rediger]