Ane Stø

Fra Wikiquote

Ane Stø, feminist og leder i Kvinnegruppa Ottar.


  • Vi oppfatter [Børre] Knudsen og hans tilhengere som de verste kvinnehaterne i verden, og kommer ikke til å gi oss før de pakker sammen for godt.
    Ane Stø som talskvinne for «Aksjon forsvar abortlova» til Aftenposten 14. juni 1995


  • Det er ingen feministisk oppgave å slåss for retten til stringtruser og dildoer […] Budskapet til de som selger dildoen er at har du ingen mann, så løp ut og kjøp deg en penis. Dette gjør sex til en patriarkalsk øvelse, og gir et helt galt bilde av kvinners seksualitet.
    Ane Stø til Klassekampen 27. september 2002 i forbindelse med forslaget om at Kvinnefronten burde åpne en egen butikk med sex-hjelpemidler


  • Vi lever i et patriarkat. Vårt samfunn ser på ydmykelse og underordning av kvinner som naturlig. Konsekvensen er at mange lærer å tenne seksuelt av disse mønstrene. Vi som feminister må se det ekstreme, altså vold mot kvinner, i lys av den normale kvinneundertrykkingen i samfunnet, for å forstå hva som skjer. Vold mot kvinner er ikke bare de utstøttes reaksjon på ekstreme eller uvanlige handlinger. Det er et ledd i en gjennomgripende kjønnskultur.
    Innlegg fra Asta Beate Håland og Ane Stø i debatten rundt Kjetil Rollness' bok Sex, løgn og videofilm, Klassekampen 6. juni 2003.