Hopp til innhold

Frans (pave)

Fra Wikiquote
Frans (2014)

Pave Frans (født Jorge Mario Bergoglio den 17. desember 1936 i Buenos Aires i Argentina) er Den katolske kirkes overhode siden 13. mars 2013 og er den 266. paven. Han tok ved utnevnelsen navnet Frans.

  • Du spurte meg om de kristnes Gud tilgir de som ikke tror og som ikke søker religionen. Jeg vil begynne med — og dette er det grunnleggende — at Guds nåde har ingen grenser hvis du går til Ham med et oppriktig og angrende hjerte. Det som er spørsmålet for de som ikke tror på Gud er å adlyde deres samvittighet
  • Når vi leser om skapelsen i Genesis (første Mosebok), risikerer vi å fremstille Gud som en magiker, med en tryllestav og i stand til å gjøre alt. Slik er det ikke.
  • Dersom en person er homofil, og han eller hun søker Herren og har god vilje, hvilken rett har jeg til å dømme vedkommende? Disse menneskene skal behandles med taktfullhet, og at de ikke skal støtes ut av fellesskapet, Fremfor alt vil jeg gjerne at man skal snakke om homoseksuelle mennesker. Først har vi mennesket, hele mennesket, med hele sin verdighet. Og et menneske er ikke definert utelukkende ut ifra sin seksuelle legning. Vi må ikke glemme at vi alle er skapninger som er elsket av Gud.
  • Jeg synes ikke at kirken bare skal si unnskyld til homofile, men også andre grupper som den har sviktet. Vi bør si unnskyld til fattige, kvinner som har blitt utnyttet og barn som har blitt tvunget til å jobbe.
  • Det er helt grunnleggende at vi som kirke er i stand til å erkjenne og fordømme, med sorg og skam, grusomhetene som ble begått av hellige personer, prester og alle som var betrodd oppgaven å passe på og ta vare på de mest sårbare. La oss be innstendig om tilgivelse for våre synder og andres synder.
  • Homofile mennesker har rett til å være i en familie. De er Guds barn og har retten til en familie. Ingen burde vært ekskludert eller gjort ulykkelige på grunn av det. Det vi trenger, er en sivil partnerskapslov. På den måten er de juridisk dekket. Jeg har kjempet for dette.
  • Altfor mange par har ikke barn fordi de ikke vil ha dem, eller så har de ett barn og ønsker ikke flere.
  • Men de har gjerne hunder og katter. Kjæledyrene tar plassen til barna. Jeg skjønner at dette kan virke morsomt på noen, men det er sånn virkeligheten har blitt.


Eksterne Pekere[rediger]

Wikipedia har en side om Frans.