Frode Øverli

Fra Wikiquote

Frode Øverli er en norsk tegneserie-skaper og er kjent for tegneserien Pondus og "Rutetid"


Om seg selv[rediger]

 • "Hvorfor er ting lagt opp slik at vi må stå opp på et ukristelig mørke og halvt i koma labbe ut i sluddet akkurat tidsnok til å rekke morgenrushet? Nei, vent... jeg er jo serietegner og kan sove så lenge jeg vil. Mohahaaaaa!"[trenger referanse]
 • "Dette er grunnen til at menn aldri kan vinne. Hvis vi ikke er på pletten med vårt fagbrev i anvendt kvantefysikk når det skal skrus sammen nok en duppedings fra IKEA, er det galt. Og dersom vi et øyeblikk skulle komme til å beundre et par velholdte møbler, så er det jaggu galt det også!"
 • "Noe av det første man må venne seg til som barnefar, er å puste med munnen og tenke på noe hyggelig, som for eksempel Tippeligaen 2007(Brann tok seriegull denne sesongen)...jeg har faktisk sett barnebæsj i alle regnbuens farger. Muligens med unntak av blått, hvis man ser bort fra en og annen legokloss.

Om Gordon i Pondus[rediger]

 • "Ja, jeg vet at ryktene går. «Hvordan kan det ha seg at gutt-ungen Gordon er blond som lene Alexandra på en isbjørnfell, når begge foreldrene stiller med mørk kommuneblond?». Vel, la meg røpe en liten hemmelighet: Camillas teppe matcher ikke gardinene, for å si det sånn"

Om vin[rediger]

 • "En gang jeg hadde bursdag, slo en kompis til med et gavekort fra Vinmonopolet. han hadde endog slengt med en anbefaling. Den foretrukne vinen var en spansk røver med frekke hint av solbrent hud og en lang ettersamk av skamridd damesadel. Denne vinen kostet 97 kroner - og det lød gavekortet på også. Jeg har det hengende i glass og ramme, som et monument over vårt vennskap."

Om Bob Dylan[rediger]

 • "Noen mennesker kaller Bob Dylan en stor kunstner. Andre, som meg, kaller ham en liten mannsling med stemme som kolera i en kennel og alt for enkel tilgang på instrumenter. Med så mange dyktige korps representert i CD-hyllene, har det alltid vært ubegipelig for meg at noen i stedet etterspør en ustemt surrealist som bruker munnspillet som respirator."

Om politiet[rediger]

 • "det kribler alltid litt når jeg møter Onkel Blå ute i trafikken. Selv om jeg har rent mel og ikke kokain i posen. En kamerat av meg så en gang en politibil parkert i rundkjøringen nær heimen. Han hadde tatt væskebalansen svært alvorlig denne kvelden, og for å unngå nærgående spørsmål, dukket han ned bak rattet og slo av lysene. EuroPallene hans var ryggraden i mangt et St. Hansbål den sommeren"

Om krig[rediger]

 • "Tenk om man kunne avgjøre alle konflikter store som små med stein, saks og papir? Da ville det ikke vært krig i verden...Helt til en skrotnisse dukket opp med en større stein. Så ville noen tatt med en kjempesaks. Og så hadde noen kommet med et atompapir. Hmm. Glem at jeg nevnte det."

Om Nitendo Wii[rediger]

 • "Wii er veldig populært for tiden. Dette skjønner jeg ikke. Da står folk altså og spiller «Exteme fishing», ved å veive med armene og late som de kaster en sluk mot TV-en. Så oier de seg over hvor livaktig grafikken er, mens svetteringene brer seg under deres kvapsete, melkehvite armer. Jeg har et forslag til et bedre spill: det kalles «Extreme Pell deg ut i naturen og fisk på ordentlig, din late kålmark!»"

Om Wings: Back to the egg[rediger]

 • "En plate som virkelig stikker seg ut er Wings: Back to the egg. Om jeg skal anbefale noe, så må det nok bli den. Det var den første platen jeg kjøpte for mine egne penger. Det var særlig spor nummer to, «Getting Closer» som bet meg fast. Den begynner med et opptak av en radio som søker gjennom alle kanalene, og så plutselig kommer en norsk andakt eller noe slikt. Det fanger oppmerksomheten min første gangen jeg hørte den, og plutselig begynte en vanvittig tøff låt!"


Om tegnspråk[rediger]

 • "Lenge trodde jeg at våre døve venner hadde ordnet seg med et språk som var forståelig over hele kloden. men så får jeg vite at tegnspråk er forskjellig fra land til land. Det finnes til og med dialekter! det som betyr «sommerfugl» på Toten betyr gjerne «Falske satan» i Krakow. Er det rart det er krig i verden..."


Om konfektesker[rediger]

 • "Jeg tror at konfektesken Sfinx kan takke mye av sin omsetning for at det finnes nok skrotinger der ute som er litt trege i avtrekkeren julaften. Disse er likevel å foretrekke fremfor de hagenissene som begynner julegavehandelen i august. Der har du noen shady typer!"