Hopp til innhold

James Stockdale

Fra Wikiquote
James Stockdale

James Stockdale (1923–2005) var en amerikansk viseadmiral i U.S. Navy, særlig kjent for sitt over sju år lange fangenskap i Nord-Vietnam under Vietnamkrigen. Partiuavhengig visepresidentkandidat i presidentvalget 1992.

  • Hvem er jeg? Hvorfor er jeg her? (Åpningsreplikk under visepresidentdebatten i 1992.)[1]
  • Gjør det rette, selv om det betyr å dø som en hund når ingen er der og ser på.
  • Det verste som kan skje er døden, og det er ikke det verste i verden engang.
  • Den virkelige karaktertesten er ikke være med når du forventer lys i enden av tunellen, men utføre sin plikt, spesielt når du vet at det ikke kommer noe lys.
  • For å gjøre noe, må du være noe.

Om Stockdale

[rediger]
  • Nå vet jeg at (Stockdales navn har) blitt et klengenavn i denne kulturen for glemsk, gammel mann, men la oss se på fakta, folkens. Fyren var den første inn, og den siste ut av Vietnam, en krig som mange amerikanere, inkludert vår nåværende president, ikke ville skitne til hendene sine med. Grunnen til at han måtte slå på høreapparatet sitt under den debatten, er at de faens dyrene banket ut trommehinnene hans når han ikke ville rive ut innvollene sine. Han underviser i filosofi ved Stanford University, han er en kjempeflink, følsom og modig mann. Allikevel begikk han en av de utilgivelige syndene i vår kultur: Han var dårlig på TV. (Komikeren Dennis Millers forsvar av Stockdales TV-opptreden.)[2]

Referanser

[rediger]

Eksterne lenker

[rediger]
Commons har mer multimedia relatert til James Stockdale