Kåre Valebrokk

Fra Wikiquote
Hopp til navigering Hopp til søk

Kåre Valebrokk (født 17. desember 1940 i Kristiansand - død 9. februar 2013) er en norsk pressemann og kringkastingsdirektør.

Om TV[rediger]

Et samleie på NRK-skjermen viser liberale holdninger og respekt for kunstnerisk frihet. I TV2, derimot, dreier det seg om et vulgært, spekulativt innslag som har som eneste formål å tjene penger

2001

Jeg har rett og slett et dårlig forhold til fjernsynet, fordi jeg aldri bruker det.

1997

Om økonomi[rediger]

Det er bare de rike som tror kjærligheten er det viktigste i verden. Vi andre vet at det er penger.

1997

Å devaluere er omtrent som å begrave en mann i leid dress: Problemet er borte, men regningene fortsetter å komme.

Dagens Næringsliv 10.10.1992

Å snakke om frihet med en forretningsmann er som å diskutere melkeprisen med en bonde. Det kommer sjelden noe godt ut av det. Både bonden og forretningsmannen teller pengene først.

1989

Tyngdeloven har samme en-øyde kvalitet som markedet. Den innskrenker seg til å være der. Og til å virke.

1988

Om presse[rediger]

En dyktig journalist skal lukte pils etter lunsj. Det ligger ofte en god nyhet gjemt i en halvvliter.

1993 i Vi menn, gjengitt etter Den store sitatboken

Vår jobb er å fortelle våre lesere hva som skjer. Selv når det ikke skjer noe.

1997

Jeg hadde engang en lærer. En god lærer, som til stadighet brukte et uttrykk som burde vært pensum i enhver lærebok: Du skal lytte nøye til det makten ikke sier.

1998

Ledelse og politikk[rediger]

Jeg drømmer tvert imot om dagen da det begynner å demre for norske politikere at det siste problem simpelthen ikke skal løses. Det er nettopp forsøket på å løse alle våre problemer som har ført Norge inn i dagens suppe av misnøye og politikerforakt.

2002

Jeg er i det hele tatt trøtt av lederfilosofer. Dødstrøtt. Knapt en dag går uten at nye lederfloskler dukker opp. Ett-minutts-sjefen, best når det gjelder, managment by walking around, den myke sjef, den sterke sjef, hands on-lederen, delegeringssjefen, Almskog-modellen: kort sagt, jeg har fått nok.

1989

Gang på gang har jeg sett de mest gjennomtenkte og kvalifiserte avgjørelser - godt oppstøttet av grundige utredninger - ende rett i katastrofen. Gang på gang har jeg også sett lettvinte og overfladiske beslutninger føre til dundrende suksesser. Avgjørelser som i dag virker ravende gale, kan ha vært usedvanlig riktige den dagen de ble tatt. Og omvendt.

1991

Når alle er enige om noe, går det som regel riktig ille ... Når alle er enige om noe, betyr det at alle har tenkt seg ferdig. Og folk som har tenkt seg ferdig, tenker ikke mer. Dermed går det galt.

1988

Offisielle middager er slett ikke kjedelige. Det er der jeg holder kontakt med grasrota. Det er der statsråder, ekspedisjonssjefer, administrerende direktører, styreformenn og enestyrer forteller meg hvordan verden virkelig er, hvordan tingene ordnes til alles beste i lukkede rom, hvor alt er unntatt offentlighet og hver krok er mørk.

1995

Diverse[rediger]

  • «Etter sine egne, ikke alltid like gjennomtenkte utspill, fortjener Hagen saktens klare svar tilbake. Men jeg kan forstå at han til tider har følt seg som en elgokse på åpen myr i elgjakta. Det går an å forstå at han blir sur også. En hel regjering mot en enkelt person, milliardær eller ikke milliardær. Fair play er det i hvert fall ikke.»
Prügelknabe på flyttefot? - kommentar i Aftenposten 26. juli 2009.

Jeg ris heller ikke av overdreven slett samvittighet på mitt kjønns vegne. Tross alt serverer jeg oftere middag til min kone enn hun serverer middag til meg. At jeg har valgt å delegere det manuelle arbeid til Theatercafeen, kan ikke ha noe med saken å gjøre. Det er tross alt resultatene som teller, har jeg forstått.

1997


Eksterne lenker[rediger]

Wikipedia på bokmål har en artikkel om Kåre Valebrokk
Nynorsk Wikipedia har en artikkel om Kåre Valebrokk


Kilder[rediger]

Kjetil Wiedswang Kåre Valebrokk - et portrett uten filter, 2003 ISBN 9788247602737