Hopp til innhold

Kirill

Fra Wikiquote
Kirill, 2013

Patriark Kirill (russisk: Патриарх Кирилл; født Vladimir Mikhajlovitsj Gundjajev [Владимир Михайлович Гундяев], den 20. november 1946 i Leningrad i Sovjetunionen) er den russisk-ortodokse patriark av Moskva og hele Russland, og dermed overhode for den russisk-ortodokse kirke. Han ble valgt den 27. januar 2009, etter å ha vært locum tenens siden 6. desember 2008 av patriarkalsetet etter patriark Aleksij IIs død. Han ble formelt innsatt i embetet den 1. februar 2009.

Sitater[rediger]

  • Vi er i sannhet et fritt land. Dette er et virklig faktum. Jeg kan tenke meg ulike reaksjoner på ordene mine fra ulike hjørner, men jeg kan bevise at Russland idag er den sanne leder av den frie verden. Vi utvikler oss i henhold til vår egen vei, og, med Guds vilje, skal vår vei være framgansrik.
  • For tiden har vi ikke noe følelseladet tema som ville få samfunnsinteresser til å kollidere og skape dype, uforenelige motsetninger. Jeg tror dette er Guds nåde.
  • Pride-parader er laget for å demonstrere at synd er en variant av menneskelig oppførsel. Det er grunnen til at for å bli med i klubben til slike land, må du ha en homofil stolthetsparade.

Sitater om Kirill[rediger]

  • Den russisk-ortodokse kirken er nå en avdeling av KGB.
  • Det eneste jeg spør meg om er hvilken grad patriark Kirill har. Kanskje vi får greie på det etter kollapsen av Putins regime?
  • Jeg synes ikke vi skal bekymre oss for Kirill. Han blir ikke tatt seriøst av virkeleg troende.

Eksterne lenker[rediger]

Wikipedia på bokmål har en artikkel om Kirill