Hopp til innhold

Macht und Rebel. Skandinavisk misantropi 2

Fra Wikiquote

Macht und Rebel. Skandinavisk misantropi 2 er en bok skrevet av den norske forfatteren Abo Rasul. Macht og Rebel er hovedpersonene.

Rebel[rediger]

  • «Jeg hater i bunn og grunn alle folk jeg møter. Jeg hater faenmeg alle. Jeg har begynt å hate ting også i det siste. Og lyder. Det finnes ikke en lyd som ikke irriterer meg. Jeg synes alt er stygt. Det er ikke løgn. Interessene mine dør ut som pensjonister, en etter en.»
  • «Jeg har sluttet å dope meg. Jeg får ikke dårlig samvittighet av det lenger. Alt som ikke gir meg dårlig samvittighet begynner å fremstå som meningsløst.»
  • «Jeg har hatt våte drømmer om å få familien min rovdrept og partert, som en unnskyldning for å få lov til å partere og drepe som en syk djevel selv, og skrive: «Der liebste Platz den ich auf Erden hab; das ist die Rasenbank am Elterngrab» med familieblod på kirker og gravsteiner og fødeklinikker. Jeg kan ikke forstå at jeg har gått lei av å fantasere om dette.»

Macht[rediger]

  • «Macht synes jenta er rimelig tiltrekkende til nyraddis å være. Og de bandasjene hun har rundt håndleddene får ham mer interessert. Å være suicidal vitner ikke om annet enn oppriktig engasjement.»

Andre[rediger]

  • «Det sier seg selv at han er fyllesyk. Han er skandinav. Det er en nødvendighet å drikke seg dritings mer enn tre dager i uka i et samfunnssystem som det skandinaviske. Ærlig talt. Det faktum at alle skandinaver er fyllesyke søndag morgen [...] er i bunn og grunn et sunnhetstegn. Man kan vel også hevde at det er et slags sunnhetstegn at Thomas Ruths siste barbestilling i dag tidlig hørtes slik ut: «Kunne jeg få to vodka redbull, en øl, en gin fizz, og et meningsfullt og verdig liv, takk.»»


Eksterne lenker[rediger]