Sergej Karjakin

Fra Wikiquote
Sergej Karjakin (2016)


Sergej Aleksandrovitsj Karjakin (russisk: Серге́й Алекса́ндрович Каря́кин; ukrainsk: Сергій Олександрович Карякін – Serhij Oleksandrovytsj Karjakin; født 12. januar 1990 i Simferopol Ukraina i Sovjetunionen) er en russisk stormester i sjakk. Han representerte tidligere Ukraina.

Sitater[rediger]

  • Ja, jeg ødelegger karrieren min med dette. Men på den annen side er ikke sjakken hele livet mitt.
  • Jeg er patriot av landet. Jeg er statsborger i Russland. Når det er en vanskelig situasjon, så vil jeg først og fremst støtte landet mitt. Jeg klarte ikke å tie.

Sitater om Karjakin[rediger]

  • Utsagnene fra Sergej Karjakin om den pågående militære konflikten i Ukrain har ført til en betraktelig mengde reaksjooner på sosiale media og andre steder, for en stor del negative til meningene som blir uttrykt. Sergej Karjakin er funnet skyldig i å brutt artikkel 2.2.10 i FIDEs etiske regelverk, og sanksjoneres til en verdensomspennende utestenging for seks måneder fra å delta som spiller i noen FIDE-ratet sjakkturnering, med effekt fra datoen for denne avgjørelsen, 21. mars 2022.
  • Når jeg sier at Karjakin ikke kommer tilbake, så sier jeg ikke det fordi han blir utestengt på livstid, jeg sier det fordi han ikke kommer til å bli invitert til turneringer.
  • Han kan kanskje formelt komme tilbake, men jeg tror at det vil være farlig for ham å gjøre det. Raseriet mot ham vil være så stort at han ikke kan vise seg lengre. Han har gått for langt.
  • Karjakin er ikke utestengt lenger, men han er ikke kandidat for noen popularitetspris i Vesten. I dag spiller han stort sett i Russland. Han blir ikke invitert til turneringer i Vesten.
  • Det moralske kompasset hans ser ut til å ha lidd av en stor teknisk svikt.

Eksterne lenker[rediger]