Hopp til innhold

The Cocka Hola Company. Skandinavisk misantropi

Fra Wikiquote

The Cocka Hola Company. Skandinavisk misantropi er en bok skrevet av den norske forfatteren Matias Faldbakken under pseudonymet Abo Rasul.

Simpel

[rediger]
  • «Det finnes faenmeg snart ingen mynttelefoner igjen, men jeg skal faen hakkemeg ikke kjøpe ett eneste jævla telefonkort før jeg ligger og blør ut av rævva av rent telefonbehov.»

Casco

[rediger]
  • «Film har blitt lettere å snakke om enn været.»
  • «Filmen hadde vist seg å være av typen man selv må dikte videre på, m.a.o. kjipeste sort.»

Lonyl

[rediger]
  • «Lonyl sluttet først å leke med de andre barna. Så sluttet han å leke overhodet. Så sluttet han å sitte i kroken sin, han begynte å ligge i kroken. Så sluttet han å se på mennesker; han så konsekvent vekk når noen nærmet seg. Så sluttet han å gråte når Nazreen løftet ham opp til lunchbordet og deretter sluttet han å spise. [...] Og da Nazreen på alle tenkelige måter hadde prøvd å få ham til å spise noe, ett eller annet, hva som helst, så sluttet han også å drikke.»
  • «Lonyl var tre da han sluttet å snakke, og snakket ikke før han ble seks. Han verken tegnet eller bygde, han viste ikke interesse for dyr eller maskiner eller tegneserier. Han tok til seg næring og ble fraktet rundt. Det var det.»
  • «Cathrine Færøy er 36 år gammel og har vært en filantropisk og meget engasjert lærerinne. Det er allikevel ikke til å stikke under en stol at hun som klasseforstander for klasse 2A på B-Skole har opparbeidet et hat mot Lonyl som ikke kan sidestilles med hatet hun har følt for noe annet menneske.»

Eksterne lenker

[rediger]