Hopp til innhold

Thorbjørn Berntsen

Fra Wikiquote
Thorbjørn Berntsen
Foto: Harry Wad
(2007)

Thorbjørn Berntsen (født 13. april 1935) er en norsk politiker (Ap). Han var Norges miljøvernminister 1990–1997, og er kjent som «Leppa fra Grorud». Han ble i sin tid som miljøvernminister kjent som en arg motstander av det britiske anlegget Sellafield.

Diverse[rediger]

  • Det er gamle Unge Høyre-folk som er blitt jurister. De får sjansen til å øse ut all sin oppsamlede aggresjon mot LO gjennom denne rapporten.
Om Fougner-utvalget i Valla-saken.[1]
  • Det gjelder noen av de yngre jentene våre, der de driver og slenger dritt om disse gamle gubbene som var helt forstokka da det gjaldt likestillingsproblematikk. Men det jeg har fortalt om meg sjøl, var jo den situasjonen jeg befant meg i. Hvordan skulle jeg praktisere likestilling? Mitt bidrag til likestillingen var å måke snø, bære vann og hogge tørrgraner, sånn at de ikke skulle fryse i hjel mens jeg var på jobben.
Fra boken Stemmer fra Jernalderen.
  • At noen har truet seg til å danse med Anniken Huitfeldt på et fylkespartimøte – den personen må ha vært jævla full.[2]
  • John Gummer is the biggest shitbag I have ever met.
Det vakte internasjonal oppsikt da han kalte sin britiske kollega John Gummer en «drittsekk» i forbindelse med en disputt om sur nedbør og Sellafield-anlegget. Berntsen kom med karakteristikken på norsk, men uttalelsen ble av engelske aviser oversatt slik.

Referanser[rediger]

  1. Halstein Røyseland. «– Yssen kan ikke ha det godt med seg selv», Verdens Gang, 10. mars 2007
  2. Marie L. Kleve. «– Jeg har ikke sagt det før, men gjentar det gjerne», Dagbladet, 6. mai 2009

Eksterne lenker[rediger]

Commons har mer multimedia relatert til Thorbjørn Berntsen