Wikiquote:Gå

Fra Wikiquote
Hopp til navigering Hopp til søk

For å søke i Wikiquote:

  • Til venstre på skjermen skal det være en liten søkeboks merket søk, fulgt av knappene og Søk. Skriv inn det du leter etter i søkeboksen og trykk Enter på tastaturet. Eller klikk eller Søk.

Forskjellen mellom (det samme som Enter) og Søk, er at først ser etter en artikkel med den oppgitte strengen som tittel. Hvis artikkelen finnes, kommer den opp umiddelbart. Hvis ikke kan finne en artikkel, utfører den automatisk et Søk, som er et fulltekstsøk etter de oppgitte ordene. Viktige søketips:

  • Når Wikiquotes Søk er utilgjengelig på grunn av manglende kapasitet, vil fortsatt kunne brukes for å slå opp sidetitler.
  • Ikke søk for bare ord i hermetegn. Prøv å søke uten hermetegn først. Hvis ikke det holder, sett så mange ord som mulig utenfor hermetegnene, eller legg til flere ord for å gjøre søket smalere.
  • Mens i enkelte tilfeller skiller mellom store og små bokstaver, skiller Søk aldri mellom store og små bokstaver.
  • Søk behandles som en sekundær funksjon i MediaWiki-programvaren og kan være upålitelig eller til og med fullstendig utilgjengelig av ytelsesgrunner. Hvis du ikke kan finne noe du forventer å finne, prøv en ekstern søkemotor.