Wikiquote:Hvordan bruke diskusjonssidene

Fra Wikiquote

Hva er en diskusjonsside?[rediger]

En diskusjonsside er en spesiell Wikiquote-side, den inneholder diskusjon om innholdet på den tilhørende artikkel. For å se en artikkels diskusjonsside, klikk på linken diskusjon øverst i artikkelen eller i bunnen av artikkelen. Når du er på en diskusjonsside, så kommer du tilbake til artikkelen ved å klikke på artikkel øverst i artikkelen.

Hva brukes en diskusjonsside til?[rediger]

På Wikiquote er hovedformålet med diskusjonssidene å hjelpe med å forbedre innholdet i artiklene. Sidene kan brukes til spørsmål, utfordringer, argumenter for å endre artikkelen og andre kommentarer til artikkelen.

Brukernes egne diskusjonssider[rediger]

Din brukerside har også en tilhørende diskusjonsside, og den har noen spesielle funksjoner. For det første er det en link til den aller øverst til høyre, like ved siden av ditt brukernavn (hvis du bruker et annet utseende enn standard så kan linken godt være et annet sted). For det andre, hvis andre lager endringer på din diskusjonsside, vil du få beskjed om dette ved et flagg som da legger seg mellom artikkelen og fanene. Disse sidene kan for eksempel brukes til personlige beskjeder mellom brukere, men bemerk at sidene er tilgjengelige for alle. Hvis du vil kommunisere privat, så bruk e-mail.

Dersom du vil skrive på en annen brukers diskusjonsside, gjør du det på samme måte som når du redigerer artikler. Du kan klikke deg inn på diskusjonssiden via brukersiden til brukeren eller i siste endringer.

Tilføy en kommentar[rediger]

Man kan på diskusjonssidene bruke funksjonen "Tilføy en kommentar" til automatisk å innsette sin kommentar nederst på diskusjonssiden.

Standarder[rediger]

Det er noen få standarder som er relevante til diskusjonssidene. Disse må ikke oppfattes som rrelger, men som retningslinjer.

  • Skriv under dine kommentarer: For å skrive under dine kommentarer setter du inn tre tilder (~~~) eller fire tilder (~~~~) etter kommentaren. Da underskriver du automatisk med brukernavnet ditt, med uten eller med tidsangivelse; tre tilder gir, f.eks.: Martin, mens fire tilder gir dato og standardtid i tillegg, dvs.: Martin 10. jul 2005 kl.09:14 (UTC).
  • Bruk innrykk for å holde oversikten: Den første som skriver en kommentar kommer alltid helt til venstre, det første svaret skal starte med et kolon (:), det neste skal så ha to kolon.
  • La hvert diskusjonsemne få sitt eget avsnitt (sekjson): La hvert nytt emne få sin egen tittel (==Ny Tittel==).
  • Fortsett nedover: Den nyeste diskusjonen skal alltid ligge nederst.
  • Avstemning: På noen diskusjonssider blir det avholt avstemning. du kan stemme ved å sette inn (*) nedenfor det du stemmer for, husk også å underskrive stemmen din med (~~~~).
  • Bruk gjerne henvisninger: Henvisninger er med på å bygge opp under din kommentar.
  • Ikke rediger andre kommentarer: Hold deg for god til å endre andres kommentarer, selv om de inneholder skrivefeil og annet kontroversielt innhold. En signert kommentar er brukerens eiendom.
  • Hold deg til emnet: Det er fint om man holder seg til emnet. Dersom en diskusjon sporer av kan man gjerne ta takk i det nye og lage en egen diskusjon for det