Wikiquote:Hvordan logge inn

Fra Wikiquote
Hopp til navigering Hopp til søk

Innlogging er ikke påkrevd for å lese eller redigere Wikiquote-innhold, men innlogging gir deg tilgang til noen flere funksjoner, og er generelt å anbefale.

Logge inn[rediger]

Når du registrerer deg oppgir du et brukernavn (kallenavn eller virkelig navn) og et passord. Systemet vil ikke godta at du prøver å registrere brukernavn som allerede er i bruk. En brukerkonto kan kun bli opprettet en gang (den kan ikke slettes). Neste gang du skal logge inn oppgir du brukernavn og passord, og du vil da være logget inn.

Redigeringer du gjør blir logget undrer brukernavnet ditt. Dersom du ikke er logget inn vil redigeringer bli logget under sin IP-adresse.

Hvorfor logge inn?[rediger]

Innlogging er ikke påkrevd for å lese eller redigere Wikiquote innhold, men det er allikevel en god ide å logge inn, på bakgrunn av disse mulighetene:

 • Andre brukere vil kunne kjenne deg igjen på brukernavnet ditt når du endrer en side,.
 • Du vil få din egen brukerside, hvor du kan skrive litt om deg selv. Du får også en brukerdiskusjonsside, slik at andre brukere kan ta kontakt med deg.
 • Du får muligheten til å markere en endring som «mindre».
 • Du får muligheten til å overvåke endringer på artikler som intereserer deg ved å bruke overvåkninglisten din.
 • Dersom du velger å oppgi en epostadresse ved registrering, kan andre brukere ha muligheten til å ta kontakt med deg også på epost.
 • Du får muligheten til å flytte sider. (gi nytt navn)
 • Du får muligheten til å sette dine egne innstillinger som kan endre på:
  • Antall redigeringer som vises på siden: siste endringer
  • font, farger og utseende ved å bruke forskjellige skins

Hvordan logge inn[rediger]

Først bør du sjekke om din nettleser godtar informasjonskapsler (Cookies), gjør den ikke det vil du ikke ha mulighet til å logge inn For å logge inn klikk på logg inn øverst i høyre hjørne. Du bli bedt om å oppgi brukernavn og passord. Dersom du ikke har logget inn før vil du bli bedt om å oppgi passordet to ganger.

Du kan også oppgi en e-postadresse, slik at andre brukere kan ta kontakt med deg også utenfor Wikiquote.

Dersom du klikker på boksen Husk passordet til neste gang, vil du ikke behøve å logge inn for hver gang du åpner Wikiquote for å lese eller redigere en side.

Innloggingsproblemer[rediger]

Dersom du allikvel ikke er innlogget når du åpner en side etter du har sett «Du er nå innlogget»-siden, er det fordi nettleseren din ikke godtar informasjonskapsler (Cookies). Du må da endre innstillingene i din nettleser for å få logget inn. Dersom du her helt sikker på at du har stilt nettleseren inn til å godta informasjonskapsler, sjekk om du har krysset av i nettleser om den skal godta informasjonskapsler fra http://Wikiquote.org.

Hva om jeg glemmer passordet?[rediger]

Dersom du skrev inn en e-postadresse når du registrerte deg, eller skrev den inn i innstillingene senere, kan du be om å få tilsendt et nytt passord til den e-postadressen. Dersom du ikke skrev inn en e-postadresse eller ikke har tilgang til den du skrev inn lengre, må du ta kontakt med noen som har direkte tilgang til databasen og bevise at det er din bruker. Da kan de hente passordet ut for deg.

Brukernavn[rediger]

Wikiquote bruker UTF8, og brukernavn på Wikiquote kan derfor inneholde praktisk talt alle mulige tegn, inkludert mellomrom og tegn i ikke-latinske alfabeter. Det anbefales at man ikke velger navnet på en kjent person som sitt brukernavn, da dette kan gi et feilaktig inntrykk. Tenk også over om brukernavnet vil kunne oppfattes som støtende av andre, eller om det kan oppfattes som reklame eller et politisk budskap. Dersom flere brukere oppfatter et brukernavn som upassende kan det bli endret.

Dersom man er utilfreds med valget av brukernavn, kan brukernavnet endres av byråkrater og utviklere. Ens tidligere redigeringer vil da fremdeles være knyttet til brukernavnet.

Hvordan sette brukerinnstillinger[rediger]

Klikk på innstilinger-lenken på toppen av siden for å komme til dine innstillinger, her kan du:

 • Endre passord.
 • Endre skin, som forandrer måten Wikiquotesidene blir vist på.
 • Endre mailadresse

Se Wikiquote:Hvordan stille inn brukerinnstillinger.

Brukersiden din og Brukerdiskusjonssiden[rediger]

Som innlogget bruker vil du ha mulighet til å lage din egen brukerside og brukerdiskusjonsside. Når du er innlogget vil du se brukernavnet ditt på toppen av siden, klikk på det for å komme til siden. Du kan redigere brukersiden din på samme måte som alle andre Wikiquotesider.

De fleste brukerene skriver litt om seg selv og sine interesser på brukersiden.

Du har også en brukerdiskusjonsside, denne kan du finne ved å trykke på egen diskusjonsside ved siden av Brukernavnet ditt på toppen av siden. Andre brukere kan skrive beskjeder til deg på diskusjonssiden din, og du kan svare dem; se Wikiquote:Diskusjonssider.

Hvordan logge ut[rediger]

Du kan logge ut på hvilke som helst tidspunkt ved å klikke på logg ut-knappen på toppen av siden.